Reproducties

Voor de geïnteresseerden kunnen de werken van Gideon Bouwman ook als niet van echt te onderscheiden reproducties (giclée's) geleverd worden.

Dat kan in het originele formaat maar ook kleiner of zelfs groter. Inlijsten met of zonder passe-partout of glas is ook mogelijk. De prijs van een giclée is aanzienlijk lager dan het originele schilderij en de oplage per werk wordt van tevoren vastgesteld.

Er wordt geprint met zeer duurzame kleurechte inkten en standaard op 310 gram zwaar museumkwaliteit papier. Printen op linnen is ook mogelijk.


Gideon Bouwman Reproducties


Wat is een giclée?

Het woord giclée (spreek uit als zjie-klee) is afkomstig uit de Franse taal en betekent letterlijk vernevelen of spuiten.

Deze afdruktechniek wordt tegenwoordig veel gebruikt voor reproducties van schilderijen, omdat dit veruit het beste resultaat geeft boven alle andere manieren van productie wat betreft kleur-echtheid en levensduur.

Het maken van een juiste afdruk is echter niet zomaar een druk op de printknop.
Met behulp van professionele software en kleurenmanagement (het gebruik van de juiste icc-profielen) wordt de print zo dicht mogelijk bij het originele schilderij gebracht.

Voor het afdrukken wordt gebruik gemaakt van zeer geavanceerde en professionele grootformaat inkjetprinters, die gebruik maken van minimaal acht kleuren inkt.
Deze giclée printers gebruiken gepigmenteerde inkt en spuiten miljoenen microscopische inktdruppeltjes per seconde, wat resulteert in een diep contrast, intense kleuren en een hogere resolutie dan de traditionele lithografie.

Daarnaast is de levensduur veel langer. Een goede giclée print wordt zo geproduceer dat deze vele jaren (meer dan 100 jaar) meegaan.


Printers

Foto: Studio Buitenhof te Den Haag www.studiobuitenhof.nl